donderdag 6 december 2018

High Line & Basketball

Vandaag zijn we rond 09:30 de deur uitgegaan om een stuk over de High Line te wandelen. De wandelroute begint op 12th Avenue & 34th. Ze zijn in dit deel van Manhattan volop aan het bouwen: 

De High Line is 2,3 kilometer lang en aangelegd op een voormalige spoorlijn. Het pad loopt aan de linkerkant van Manhattan naar beneden richting 12th Street. 

Je loopt tussen de gebouwen door. De meeste panden zijn hier nieuw, of flink opgeknapt:

Je hebt van bovenaf mooi uitzicht op de dwarsstraten waar de oude raillijn overheen loopt:

Verschillende kunstenaars hebben kunstwerken gemaakt en er zitten een aantal galerien aan de route:

Donald Trump is ook hier niet populair:

Moeder Theresa en Ghandi daarentegen, gemaakt door Eduardo Kobra: 

Aan het einde van de High Line zijn we richting de East Village gelopen. 

Deze wijk wordt vooral bewoond door jonge kunstenaars en hippies…


Ze hebben er een aantal mooie murals. “Viva la Revolucion”: 

En een van Michael Jackson, ook gemaakt door Eduardo Kobra: 

Op veel gebouwen in New York staan nog watertorens. De torens bevatten gemiddeld 45.000 liter water en zijn nodig om op hoge gebouwen de waterdruk te kunnen regelen. 

Een Hello Kitty truck:

Bij Flight Club op Broadway verkopen ze sportschoenen. Het zijn vooral gelimiteerde modellen die niet meer in normale winkels te koop zijn. Er stonden schoenen bij van $10.000: 

Bij H&M was door de vakbond een rat voor de deur gezet. Scabby The Rat: 

Het Flatiron Building, uit 1902:

Tussen de middag hebben we bij Charleys een broodje gehaald, met gourmet fries. Wat zoveel betekent als: gooi er een berg kaas en baconstukjes overheen: 

’S avonds zijn de de Top of The Rock opgegaan. We wilden voor zonsondergang (16:30), maar er waren alleen nog kaartjes voor 14:55 te krijgen. Dus hebben we boven maar een beetje zitten wachten:

We waren in 2007 voor het laatste op de Top of The Rock geweest. Toen kon je Central Park nog goed zien. Tegenwoordig staan er een paar extra wolkenkrabbers bij:


De zonsondergang was wel erg mooi om te zien. Toch een leuk moment om mee te maken op de laatste avond in New York:

Het Empire State Building, World Trade Center en het vrijheidsbeeld: 

Na de Top of The Rock zijn we naar Wall Street gegaan. De beurs was vandaag gesloten vanwege het overlijden van George Bush Sr., maar de kerstverlichting was natuurlijk gewoon aan: 

Daarna zijn we doorgegaan naar Barclays Center, voor een basketbalwedstrijd tussen de Brooklyn Nets en Oklahoma City Thunder. We waren voor OKC en wat dat betreft zaten we in het goede vak; om ons heen werd er ook behoorlijk fanatiek gejuicht voor Oklahoma: 

Het is geen Madison Square Garden, maar ook hier komen semi-bekende mensen op af. Zangeres SZA in het publiek:

Brooklyn stond een tijd lang met 20+ punten voor, dus het leek erop dat OKC zou gaan verliezen, maar in het 4e kwart kwamen ze alsnog terug. Paul George scoorde 25 punten in het vierde kwart en eindigde met 47 punten:

Russel Westbrook had z’n 108e triple-double: 21 punten, 17 assists en 15 rebounds. Oklahoma won uiteindelijk met 114-112.

Tegen 22:30 liepen we het stadion uit, op weg terug naar Manhattan…  "Comandante Biggie" op het Habana To Go restaurant naast de ingang van de metro:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten