maandag 3 december 2018

Brooklyn

Vanochtend waren we om een uur of 6 wakker. Dat viel gelukkig mee. Eigenlijk best goed geslapen, in The City That Never Sleeps.

Toen we de deur uitstapten regende het helaas nog steeds. En dat zou het ook de hele dag blijven doen. 24 uur regen, maar als het goed is vanaf nu zonnige dagen. 

Bij Macy’s stonden al mensen in de rij voor een bezoekje aan Santa Land. Op de achtergrond het Empire State Building in de mist:

Op Broadway zijn elk jaar 6 etalages van Macy’s aangekleed in eenzelfde thema:

Dit jaar draaide het om Sunny The Snowpal…

En haar vriend, de witte Fox, die naar huis wilde voor de feestdagen: 

Een kunstwerk op de hoek bij Madison Square Garden:

En, hoe toepasselijk, een grote glimmende regendruppel:

Bij Dunkin Donus, een Dear Santa Donut, die eruit moet zien als de buik van de kerstman met een knoop. Met een beetje fantasie kan je dat erin zien, maar ik heb er eerlijk gezegd niet heel lang naar gekeken:

’s middags zijn we naar Brooklyn gegaan. Op een half uurtje van Manhattan, naar Jordan Heads Brooklyn:

Een klein winkeltje, volgeladen met Jordan spullen: 

Daarna zijn we bij een Mural van Biggie gaan kijken. Het is in 2015 geschilderd. De eigenaar van het pand wilde het in 2017 laten verwijderen omdat hij wilde verbouwen, maar tot nu toe...

Bij een winkeltje om de hoek hadden ze de voorkant van Ol’ Dirty’s album op de muur geschilderd: 

Op Google Maps zag ik toevallig dat we bij Putnam Avenue liepen, uit een tekst van GZA, dus maar even gewacht op een rood stoplicht voor de foto: 
“Caught him at the red light on Putnam Avenue and Franklin”. 

Omdat we toch in de buurt waren zijn we nog even langs het geboortehuis van Biggie gelopen. 226 St. James Place, in 2013 verkocht voor $825.000:

21 jaar na z’n dood is hij in Brooklyn nog steeds springlevend: 


Na een paar uurtjes bij komen in het hotel zijn we ’s avonds naar het Time Warner Center gegaan. De kerstverlichting kijken:

En daarna naar Umami Burger om de hoek. Toen het in 2013 open ging stonden mensen hier 3 uur in de rij voor een hamburger. Nu kan je gelukkig gewoon doorlopen en bestellen. Dat zal misschien ook wat met de prijs te maken hebben: $55 voor twee burgers met friet en een klein flesjes cola!

Inmiddels miezerde het buiten nog een beetje, dus besloten we terug te lopen naar het hotel. Elke keer de metro in- en uit is ook niet alles en nu konden we onderweg nog even kijken bij Times Square. Bij de Line Friends winkel ‘moet’ je vanwege de drukte in de rij staan om een foto van hun beer te maken:

Heel Times Square was eigenlijk afgeladen vol. Vol met duwende mensen die, terwijl ze omhoog aan het kijken zijn, vrolijk hun paraplu in je oog drukken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten